آلوورا (صبر زرد)
نام علمی: Aloe vera آلوئه از گیاهان گوشتی و آبدار با برگهای کشیده و پهن می باشد، برگها به حالت روزت و پشت سرهم به صورت فشرده هستند. از وسط مجموعه برگها ساقه گل دهنده طویلی ظاهر می شود که در رأس آن گل های لوله ای شکل واژگون در رنگهای زرد و نارنجی خودنمایی می کنند. این گونه از آلوئه که در زبان عام به آلو ورا شهرت پیدا کرده است دارای خاصیت دارویی می باشد. از ژلی که در اثر برش برگ آن خارج می شود برای برطرف کردن سوختگی ها و جای نیش حشرات و نیز در بیماری های پوستی استفاده می شود. این گیاه به سرما حساس است و در مناطق سرد باید در گلخانه نگهداری شود. آلوئه همانند سایر گیاهان گوشتی به نور کافی نیاز دارد و به کم آبی مقاوم است. روش تکثیر نیز از طریق جداکردن پاجوشهای گیاه و کاشت بذر می باشد.
مغربی
نام علمی: Oenothera SP مغربی گیاهی با حداکثر ارتفاع ۱۰۰-۷۰ سانتیمتر می باشد. گلها زردرنگ، فنجانی شکل و خوشبو هستند و به تعداد زیاد در طول ساقه ظاهر می شوند. در این گیاه، گلها هنگام صبح و غروب باز هستند و در آفتاب کامل بسته می شوند از این رو به این گیاه مغربی می گویند. دوره گل دهی در مغربی از اواخر بهار تا اواسط تابستان می باشد. این گیاه باید در مکانی آفتابی و در خاکی با زهکش خوب کشت گردد. مغربی علاوه بر اینکه از جمله گیاهان زینتی زیبای فضای سبز است، گیاهی دارویی نیز می باشد بطوریکه ریشه آن ضدالتهاب است و روغنی که از بذر آن استخراج می شود در رفع تصلب مغز و نخاع موثر است. همچنین برای برطرف کردن خشکی پوست بدن از آن می توان استفاده کرد. روش تکثیر مغربی از طریق کاشت بذر است. موطن اصلی این گیاه نواحی گرمسیر آمریکای جنوبی می باشد.
کاسنی
نام علمی :Cichorium intybus کاسنی گیاهی دائمی با ارتفاع حدود ۱ متر است گلهای آبی رنگ کاسنی در طول تابستان ظاهر می شوند. ریشه و برگ این گیاه دارویی است و دم کرده آنها جهت تصفیه خون، کاهش فشار خون، کاهش چربی خون، و تقویت کبد و کلیه و معده موثر است. این گیاه در نواحی مختلف دنیا گسترش یافته است و در نقاط مختلف ایران به طور خودرو وجود دارد. تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر صورت می گیرد.
رزماری
نام علمی : Rosmarynus officinalis
رزماری گیاهی دائمی و همیشه سبز با حداکثر ارتفاع ۵/۱ متر است. گلهای آبی رنگ رزماری در اواسط بهار ظاهر می شوند اما چندان قابل توجه نیستند. برگها نیز معطر می باشند و برای خوشبو کردن بعضی غذاها می توان هنگام طبخ غذا بدان افزود. نیاز آبی رزماری پایین است و باید در مکان آفتابی و در خاکی با زهکش خوب کاشته شود. این گیاه دارای خواص دارویی فراوان می باشد. دم کرده اندام های هوایی آن برای برطرف کردن سرماخوردگی و آنفولانزا مؤثر است و نیز کرمی که از آن تهیه می شود برای رفع دردهای عضلانی مفید می باشد. روش تکثیر رزماری از طریق قلمه در تابستان و زمستان است.
بومادران
نام علمی : Achillea filipendulina
بومادران گیاهی دائمی با حداکثر ارتفاع ۱ متر است. گلهای زردرنگ بومادران در اواخر بهار ظاهر می شوند و دوره گلدهی تا اوائیل پاییز ادامه می یابد. نیاز آبی بومادران پایین است و باید در مکان آفتابی و در خاکی با زهکش خوب کاشته شود. گل و برگ این گیاه دارای خواص دارویی است. دم کرده گل تازه آرامبخش می باشد و برای برطرف کردن آبریزش بینی موثر است و قرار دادن برگ تازه بر روی زخم نیز در بهبود زخم تأثیر دارد. روش تکثیر بومادران از طریق کاشت بذر و یا تقسیم بوته در اوایل بهار می باشد.
ختمی
ختمی گیاهی دائمی با حداکثر ارتفاع ۲-۵/۱ متر می باشد گل های ختمی کم پر و یا پرپر هستند و به تعداد زیاد و بطور فشرده در طول ساقه گل دهنده ظاهر می شوند. گل ختمی در انواع رنگ ها شامل سفید، صورتی، قرمز، بنفش و گلبهی دیده می شود. دوره گلدهی طولانی است و گلها از اواسط بهار تا اوائل پاییز دوام دارند. این گیاه نیاز به آفتاب کامل و خاکی با زهکشی خوب دارد. نیاز آبی آن پایین است و خشکی و کم آبی را تحمل می کند. ختمی از جمله گیاهان داروئی می باشد که از قدیم الایام از دم کرده گل آن برای برطرف کردن سرفه استفاده می شده است. روش تکثیر نیز از طریق کاشت بذر می باشد. موطن اصلی ختمی، کشور چین است.
بادرنجبویه
نام علمی: Melissa officinalis بادرنجبویه گیاهی دائمی با حداکثر ارتفاع ۷۰-۶۰ سانتیمتر می باشد گلهای سفید رنگ آن در اواخر بهار ظاهر می شوند و تا اواسط تابستان دوام دارند. برگها بسیار خوشبو و دارویی هستند، دم کرده برگ بادرنجبویه برای برطرف کردن افسردگی، سرماخوردگی و آنفولانزا بکار می رود. این گیاه نیاز به آفتاب کامل دارد و نیاز آبی آن متوسط می باشد. روش تکثیر بادرنجبویه از طریق کاشت بذر و قلمه است.
اسطوخودوس
نام علمی : Lavandula angustifolia
برگ بو
نام علمی Laurus nobilis
عناب
نام علمی : Ziziphus vulgaris