LLS


 

معرفی گلهای پیازی

لاله .Tulipa spp 

لاله از گیاهان پیازی و زادگاه اصلی آن ایران و ترکیه می باشد. تنوع رنگ گل لاله بسیار بالا و شامل رنگهای قرمز، صورتی، نارنجی، بنفش، سفید و زرد می باشد. زمان کاشت پیاز لاله در باغچه اواسط آبان ماه است و باید پیازها را در عمق ۲۰-۱۰ سانتیمتر و با فاصله ۲۰-۱۵ سانتیمتر کاشت، در اینصورت در اوائل فروردین ماه گلدهی خواهیم داشت. در صورتیکه بخواهیم پیاز لاله را در گلدان بکاریم باید در اوائل آذر ماه پیازها را در گلدانهایی با ترکیب خاکی سبک شامل خاکبرگ و ماسه در عمق ۵/۲ سانتی متر کاشت و روی گلدانها را ماسه ریخت. با نگهداری گلدانها در دمای ۱۲ درجه سانتیگراد پس از ۶ هفته ریشه ها فعال می شوند. در این مدت در صورتی که بارندگی نداشته باشیم، چند بار آبیاری صورت می گیرد. پس از آن به تدریج گلدانها را در نور کامل قرار می دهیم و درجه حرارت را به ۲۲- ۱۸ درجه سانتیگراد افزایش می دهیم؛ پس از حدود یکماه پیازها به گل می نشینند. کاهش دما در زمان گلدهی عمر گلها را افزایش می دهد. پیاز لاله را باید در محل آفتابی کشت کرد زیرا در سایه، تنها تعداد زیادی برگ تولید می شود و هیچ گلی ظاهر نمی شود. پس از کاشت باید آبیاری صورت بگیرد و در زمستان نیازی به آبیاری نیست. همچنین پیاز لاله پس از پایان گلدهی از بین رفته و پیاز جایگزینی که تولید می کند در سال بعد گل می دهد. پس از پایان گلدهی لاله باید تا زرد شدن و خشکیدن کامل برگها و ساقه، از قطع کردن اندامهای هوایی و خارج نمودن پیاز از خاک اجتناب نمود و آبیاری را ادامه داد زیرا برگهای سبز با انجام فتوسنتز سبب ذخیره مواد غذایی در پیاز جایگزین می گردند. پیاز لاله را می توان پس از خارج کردن از خاک باغچه در لابه لای ماسه و در مکانی تاریک و خنک نگهداری کرده و مجدداً در اواسط پائیز آن را کاشت. در غیر این صورت در باغچه هایی که در فصل بهار و تابستان گلهای دیگر کاشته و مرتباً آبیاری می شوند، ممکن است پیاز لاله از بین برود.
 

سنبل . Hyacinthus spp
 
سنبل از گیاهان پیازی و زادگاه اصلی آن ایران و ترکیه می باشد. در انواع مختلف، گلها پرپر و یا کم پر هستند. زمان کاشت پیاز سنبل در باغچه اواسط آبان ماه است و باید پیازها را در عمق ۱۰ سانتیمتر و با فاصله ۱۵ سانتیمتر کاشت، در این صورت در اوایل فروردین ماه گلدهی خواهیم داشت، در صورتیکه بخواهیم پیاز سنبل را در گلدان بکاریم باید در آبان ماه پیازها را در گلدانهایی با ترکیب خاکی سبک شامل خاک برگ، شن و ماسه بکاریم بطوریکه سر پیاز روی سطح خاک قرار گیرد، پس از آن گلدان ها را در محلی خنک با دمایی حدود ۱۳ درجه سانتیگراد و در تاریکی قرار می دهیم بدین منظور به مدت ۶ هفته روی آنها ماسه می ریزیم. بعد از این مدت و پس از ظاهر شدن ریشه ها زمانیکه ساقه ها شروع به رشد کردند، به تدریج گلدانها را به محلی گرم با حرارت ۲۴ درجه سانتیگراد و پر نور می بریم سپس به تدریج حرارت را کم کرده و به ۱۷ درجه می رسانیم بدین ترتیب بعد از ۳ تا ۴ هفته گلدهی رخ می دهد. پیاز سنبل را همچنین می توان بر روی بطری پر از آب قرار داد بطوریکه طبق پیاز به سطح آب نزدیک باشد. درون آب یک تکه ذغال می اندازیم و بطری را در اتاق تاریک و حرارت ۹ درجه قرار می دهیم پس از اینکه ریشه ها ظاهر شدند بطری را به اتاق گرم و تاریک می بریم تا اندام هوایی رشد کند و سپس در نور می گذاریم تا گلها ظاهر می شوند. لازم به ذکر است که در صورت کشت در آب، پیاز بعد از گلدهی به علت اینکه مواد غذایی اش تمام شده قادر به کشت مجدد نیست. پیازهایی که در خاک کاشته شده اند را پس از زرد و خشک شدن کامل اندام های هوایی می توان از خاک خارج کرده و در لابه لای ماسه در مکانی تاریک و خنک نگهداری کرد و در پائیز سال بعد مجدداً کشت نمود. اطراف پیاز مادری تعدادی پیازچه تولید می شود که پس از چند سال و با افزایش قطر پیاز قادر به گلدهی هستند.
 

نرگس .Narcissus spp
 

نرگس از گیاهان پیازی و بومی مناطق غربی آسیا می باشد. گلها زرد رنگ و یا سفید هستند و تاج وسط آنها قرمز و یا نارنجی می باشد. زمان کاشت پیاز نرگس در باغچه اواسط آبان ماه است و باید پیازها را در عمق ۲۰-۱۵ سانتیمتر و با فاصله ۲۰ سانتیمتر کاشت، در این صورت در اواخر زمستان گلدهی خواهیم داشت. در صورتیکه بخواهیم پیاز نرگس را در گلدان بکاریم باید در اوائل آذرماه پیازها را در گلدانهایی با ترکیب خاکی سبک شامل خاکبرگ و ماسه در عمق ۲ سانتیمتر کاشت و سپس گلدانها را کنار هم قرارداد. بعد از آن حدود ۲۰ سانتیمتر ماسه روی آنها ریخت و هر ۱۵ روز یکبار آنها را آبیاری کرد. پس از گذشت حدود ۲ ماه و نیم و هنگامیکه پیازها جوانه زدند، ماسه ها را کنار زده و گلدانها را به گلخانه ای با حرارت ۱۲-۱۰ درجه سانتیگراد منتقل می کنیم و به تدریج دما را روزانه افزایش داده و ۲۰ درجه سانتیگراد می رسانیم. حدوداً در اسفندماه باغچه های گل ظاهر می شوند که در آن زمان باید دما را پائین آورده و دوباره به ۱۲-۱۰ سانتی متر رساند. پیاز نرگس را باید در محلی آفتابی کشت کرد تا گلدهی فراوان داشته باشد. همچنین پیاز نرگس تا چند سال می تواند گل بدهد ضمن اینکه تعدادی پیازچه نیز اطراف پیاز مادری تولید می شود که پس از چند سال و با افزایش قطر پیاز قادر به گلدهی هستند. پس از پایان گلدهی نرگس باید تا زرد شدن و خشکیدن کامل برگها و ساقه، از قطع کردن اندام های هوایی و خارج نمودن پیاز از خاک اجتناب نمود و آبیاری را  ادامه داد زیرا برگها تا زمانیکه سبز هستند با انجام فتوسنتز سبب ذخیره مواد غذایی در پیازچه ها و رشد و نمو آنها می شوند.

 

 


منبع : سازمان سیما، منظر و فضاهای سبز شهری
۱۴۵۸
مطالب مرتبط با این موضوع :
نظری ارسال نشده است

نظرسنجی لینک فاوا
نظرسنجی
به نظر شما کدام اقدام زیر در اولویت کاری سازمان قرار گیرد؟
گل کاری و زیباسازی فضای سبز
نصب المان ها
هر دو مورد

پیوندها
آمار بازدید سایت

بازدید امروز : ۵۷
تعداد بازدیدکنندگان امروز : ۴۴ نفر
کل بازدیدکنندگان : ۲۵۷۳۳۴نفر
کلیه حقوق این سایت متعلق به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز می باشد